fredag 28 januari 2011

Fredag

Det är fortfarande på tok för mycket vitt ute. De få vintergröna växter och buskar jag har syns inte till, allt ligger begravt under snömassorna.
Jag får fly till mitt bildarkiv när längtan efter färg blir för stor. Fröpåsar och trädgårdsböcker hjälper mig också att hålla ut en tid till. Chilepepparen och kronärtskockorna är sådda, nu står jättverbenan på tur. Jag fortsätter planera mina sådder och hoppas att plusgraderna får fortsätta bearbeta snömassorna. Vill inte ha någon mer vargavinter som det nu skrivs om så flitigt i kvällstidningarna!!!

Ikväll äter vi belgiskt... musslor, hemmagjorda pommes, aioli och ett glas Chimay. Gott!!!
Må så bra och ha en trevlig helg!

tisdag 25 januari 2011

Pelargoner

Nu är chilepepparfröerna sådda, de flesta har tittat upp ur jorden och jag välkomnar dom av hela mitt hjärta. Om det berättar jag mer om på min andra lite "hetare blogg". Här blir det krukväxter i stället för hela slanten.....

I morgon ska jag köpa jord till mina pelargoner. Det är hög tid att plantera om åtminstone dom som står inomhus i fönstren. Ett gäng står lite svalare i garaget och dom önskar inget hellre än att få flytta in i stugvärmen. Resten står i ett svalt rum på torpet och väntar på hemtransport. Efter omplantering och nya sticklingar lär det bli fullt igen på fönsterbrädorna, eller kanske snarare överfullt.
Det står överallt att man ska vänta några veckor efter omplantering med att klippa ner dom. Men jag har alltid gjort det i samband med att dom får ny jord. Hur gör du?



Ute är det 14 grader kallt. Vi har fått nått fel på värmen i bilen...de blåser bara kall-luft, känns dyrt.
Tvi vale för vintereländet!




måndag 24 januari 2011

Plusgrader och takdropp

Välkomnar dagarna som ger mig mer ljus för var minut som går, välkomnar plusgrader och takdropp. Välkomnar talgoxar och domherrar som så vackert sjunger sina vårsånger , välkomnar mina chilepepparfrön som gror fint. Väntar vårfåglar, väntar trast och bofink. De känns som om jag så sakta böjar tina upp i kropp och själ.
Saknar sedan några dagar den lilla blåmesen vid mitt fågelbord. Hoppas den bara är på en liten semesterresa och snart kommer åter, hoppas att den inte drabbats av den grymma vinterdöden.


söndag 23 januari 2011

Vårsjuk

"Snön faller och vi med den,långt långt in i sommaren.

Snön faller och vi med den, det blir mycket bättre sen.
Iväg med bilen genom flingorna ingenvart, ingenvart.
Bara bort"





Det gick inte riktigt som jag tänkte med att jag skulle hålla mig inomhus hela helgen. Igår kallade mannen mig upp till högre höjder. Det var dax för takskottning, ucsh och fy vad vi slet. Mina sladdriga knän höll nästan på att ge vika.
Egentligen hade jag inte tänkt lägga ut några fler snöbilder på den här bloggen,och jag lovar att det här blir den sista för den här säsongen. Så här såg det ut vid lunchtid igår hos oss.
Visst förstår du att jag längtar efter grönt och blått, att färgen vitt ger mig obehagskänslor......



Det känns ganska hopplöst nu, men jag vet att när snösmältningen väl börjar så går det fort. Då är vi snart ikapp er i söder. Jag fortsätter satsa på inomhusvistelse med fördragna rullgardiner. Rätt säker på att jag än en gång med hjälp av mina frösådder och sommardrömmar ska lyckas ta mig igenom ett par vidrigt vita månader till.

fredag 21 januari 2011

Fredag

Försöker skaka av mig den tunga januarikänslan så gått det går. Fotoarkivet är en fin fin plats att fly till för att njuta sommarminnen. Den här vackra vita bollen gör mig mycket gladare och varmare i hjärtat än de alla vita bollar utanför fönstret som fortfarande har kommandot över min trädgård.
Jag kommer troligen att hålla mig inomhus närmaste dagarna. Läsa, elda, äta, dricka, sova och fortsätta drömma om en annan tid, så får det bli.
Må så gott i januari rusket och ha en fin helg!

Nytt bloggår

Ny säsong och nystart på min blogg. Du som vill läsa något från mina två första bloggår kan titta in bakom maskrosen till höger så finns där en länk.